Back to All Events

Thesbiteateret presenterer: 13. dag - eller hva som helst

Thesbi_13dag.png

Årets stykke er en av William Shakespeares mest kjente komedier 13. dag - eller hva som helst, også kjent som Helligtrekongersaften. Det er duket for romanse, forviklinger og musikalske krumspring når Thesbiteateret for 18. gang inntar scenen i Thaulowhullet - Tønsberg.

Shakespeares Illyria er en verden der folk lever godt. Feststemninga er upåklagelig, og vinkonsumet er høyt. I vår versjon reflekteres dette i et miljø som kanskje er kjent for mange publikummere: hyttelivet i Vestfoldsskjærgården. Her blir det grillfest, soling på svaberg, hvitvin på brygga og musikk på kvelden. Ved å sette Shakespeares tekst inn i dette miljøet, skaper vi en sprø verden der alt kan skje samtidig som mye vil være svært gjenkjennelig.

Trettendedag er en av Shakespeares morsomste komedier, og et av de stykkene der vi møter flest uforglemmelige karakterer. I Illyria vet alle hvem de er. Olivia sørger, Orsino er melankolsk forelsket, Tobias drikker, Andreas Bleknebb beiler Maria manipulerer og Malvolio er festbrems. Alle har sine faste roller som de utfører med mer eller mindre glans. Slik er det helt til Cesario ankommer (eller Viola som hun egentlig heter når hun ikke er forkledd som mann). Plutselig kastes alle ut i et følelsesmessig kaos der alle er forelska i hverandre og ingen tilsynelatende får hverandre. Kun tiden og et heldig tilfelle av identiske tvillinger kan løse knuten. Dermed er Trettendedag et stykke som handler om hvordan vi skaper vår identitet, og hvordan selv det sterkeste selvbilde kan forkludres og forskyves av sterke følelser – særlig den sterkeste av dem alle: Forelskelsen.

Vi sier som Tobias – en av karakterene i stykket – : ”Sorgen er livets fiende!” Og vi ønsker velkommen til en morsom, fartsfylt og magisk natt i skogen!

Regissør: Lars Harald Maagerø

Medvirkende: Marit Simonsen, Geirr Johnson, Tiril Engelstad, Madeleine Barosen Herholdt, Ingeborg Engø, Emma Ystebø, Tom Arild Solvang, Line Kaupang, Anders Gjønnes, Gustav Lie Gundersen, Tommy Taraldsvik, Ava Fernanda Thorbjørnsen Bækholt og Sofia Ryan Sondresen

Velkommen til en magisk natt i skogen!