Back to All Events

1. november: ÅRETS VARMESTE DAG

Gled_en_mann.jpg

Onsdag 1. november skal Kirkens Bymisjon dele ut rundt 15.000 oransje skjerf over hele landet - hjemmestrikket på dugnad av folk fra alle samfunnslag. Utdelingen av skjerf markerer starten på Kirkens Bymisjons juleaksjon "Gled en som gruer seg til jul". 

For mange forbindes ikke jula med glede. I 2015 oppga 125.000 personer at de gruet seg til jul. Blant mennesker fra rus- og gatemiljøene er førjulen og julehøytiden ofte en smertelig påminnelse om ensomhet, brutte familierelasjoner, fattigdom og følelsen av å «stå utenfor».

Det oransje skjerfet gir varme i en kald tid, men symboliserer også ønsket om et varmt og inkluderende samfunn i en førjulstid som er tung for mange. Derfor kaller vi det oransje skjerfet for Norges varmeste skjerf, og oppfordrer alle til å ta det på seg for et varmere samfunn.

Bli med og ta på deg Norges varmeste skjerf, eller bidra på din måte til at 1. november blir ÅRETS VARMESTE DAG!

Byen varmere.jpg