Back to All Events

Pop-up shop // DuVerden


LEK OG LÆR på vitensenteret!

Har du lyst til å lære noe morsomt om elektronikk?

I uke 36 og 37 får både skoleelever og publikum sjansen til å oppleve kreative og lærerike verksteder på PopUp-vitensenteret i Tønsberg. 

Et vitensenter er et naturvitenskapelig lærings- og opplevelsessenter, som jobber for økt nysgjerrighet og interesse for teknologi og realfag. Her får både barn og voksne  eksperimentere, utforske og oppleve naturvitenskap på en annerledes og morsom måte.

Det er DuVerden sjøfartsmuseum og vitensenter i Porsgrunn som vil ta turen til Tønsberg for å gi små og store i Vestfold en smakebit av hva man kan oppleve på et vitensenter.

På dagtid vil senteret ta i mot skoleklasser fra en rekke kommuner i Vestfold. Elever fra første til fjerde klasse får tilbud og kurset «Lek og lær med luft og lyd» der de skal lage ulike gjenstander som bruker luft for å bevege seg eller lage lyd.

Elever fra femte til tiende trinn skal få prøve seg på robotprogrammering. De lager roboter av Lego som skal løse ulike oppgaver.

På ettermiddagene vil det være åpent for publikum som kan bli med på kreativt littlebits-verksted.  Littlebits er elektroniske komponenter som settes sammen på en-to-tre. Her legger vi opp til skaperglede og kreativitet, samtidig som deltakerne får kjennskap til elektronikk, kretser og modellaging gjennom lek og samarbeid.  

Åpningstider:

Skoleklasser på dagtid, stengt for dropin.
På kveldstid vil dropin-verkstedet være åpent fra 17:30 – 20:00.

DuVerden_horisontal_LOGONY.jpg
Earlier Event: August 26
Challenge - fulldistanse triathlon
Later Event: September 8
Vikingfestivalen