Back to All Events

Tønsberg Båtrace


VELKOMMEN TIL VM BYEN TØNSBERG

Tønsberg er Norges eldste by, regionsentrum og Vestfolds fylkeshovedstad. Byen ble grunnlagt i 871 og kan fortelle om sin dramatiske historie. I dag er byen et livskraftig og kulturelt sentrum for nesten 90 000 mennesker. Tønsberg er en av bykommunene i Norge som vokser raskest.

VM arenaen Brygga i Tønsberg 

«Brygga» har vært Tønsbergs hovedpulsåre og naturlige samlingspunkt i over tusen år. Hit har folk strømmet til fra både fjern og nær, for å nyte den unike kombinasjonen av by- og skjærgårdsliv.

I 1840-årene fantes det i alt 29 sjøboder langs bryggene. De preget havnemiljøet med sine typiske sjøbodgavler. Et godt bryggeanlegg med lagerplass var nødvendig for en storstilt handel.

Sjøen var fremdeles byens viktigste handelsvei, nær tilknyttet fjorden, øyene og havet. Bryggeområdet var et pulserende midtpunkt i byens daglige liv.”
rygga er i dag Tønsbergs paradegate. Om sommeren er det et yrende pub- og uteliv langs brygga, med fritidsbåter, hyttegjester fra Tjøme, Nøtterøy og Stokke på bytur, turister og lokalbefolkning.

Da er det også sommershow og revyer med rikskjente standupkomikere og musikere på Oseberg kulturhus, Hotell Klubben og enkelte puber og ikke minst Tønsberg Båtrace 2016, årets folkefest!

For å holde deg oppdatert på hva som skjer gjennom sommeren og Båtrace VM finner du full oversikt på www.bryggaitonsberg.no

Velkommen til 4. runde av UIM F2 Verdensmesterskapet i Tønsberg 5-7 August 2016

Mer action, mer Show - og en enda større folkefest! Bli med når 30 førere skal kjempe om gull og VM poeng i Norges eldste by!

Earlier Event: August 4
Marcus & Martinus // Morgan Sulele
Later Event: August 5
Sivert Høyem // Foynhagen