Back to All Events

Jaga Jazzist // Foynhagen

Jaga Jazzist er en institusjon i norsk musikkliv og har i over 20 år vært på en leken og kompromissløs reise uten endestasjon. Få om noen andre norske band har hatt medlemmer med så stor samlet innflytelse som komponister, musikere og produsenter. 
Med sine ti musikere og fire album har Jaga Jazzist vært et av de sentrale gruppene i fusjonen mellom jazz og elektronisk musikk, i tillegg til at medlemmene har vært engasjert i en lang rekke musikalske sideprosjekter og ofte bidratt på plateinnspillinger med andre musikere. Bandets to sentrale medlemmer er brødrene Martin og Lars Horntvedt, hvor sistnevnte er komponist for de fleste sangene til bandet.

I 2015 kom deres siste plate "Starfire" og på tampen av 2014 markerte Jaga Jazzist sitt tyvende år som band, noe som med tanke på bandets relative unge gjennomsnittsalder er oppsiktsvekkende i seg selv. Men om Tønsberg-oktetten nylig unnet seg en sjelden retrospektiv hvil på vel fortjente laurbær, er «Starfire» et udiskutabelt og kompromissløst prov på at Jaga Jazzist aldri egentlig beveger seg i noe annen retning enn fremover. 

- Vi startet Jaga i 1994, da jeg var 14 år. Det er mye som har skjedd på den tiden, og vi har prøvd å følge Motorpsychos filosofi om å alltid forsøke å lage den motsatte plata fra den forrige. Det er en bra måte å tvinge seg selv til å tenke nytt på, avslutter Horntveth. 

Opplev Tønsberg bandet Jaga Jazzist i Foynhagen fredag 12.aug!

Earlier Event: August 10
Bjørn Eidsvåg // Foynhagen
Later Event: August 13
Bylørdag